Gratis software

Onderstaande software is beschikbaar gesteld door Signum Software en mag gebruikt worden op basisscholen. Signum Software kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die is ontstaan door het gebruik van betreffende software.
De programma's worden hieronder beschreven en kunnen via de Download pagina gedownload worden.

Get The Picture

Download Get The Picture Signum Get The Picture

GetThePicture is een programma waarmee u klassikaal het bekende spelletje 'Get The Picture' kunt spelen. Met dit programma kunt u zelf foto's toevoegen. De volgorde van de foto's is instelbaar.

Tip: gebruik een beamer om het beeld te projecteren op een diascherm, een whiteboard of de muur.
Nieuw in versie 1.1:
  • JPG bestandsformaat wordt nu ondersteund
  • Foto's kunnen nu automatisch worden vergroot en verkleind zodat ze precies op het scherm passen
  • Het aantal rijen/kolommen is aan te passen, zo heb je zelf invloed op het aantal blokjes dat weggeklikt moet worden

StemComputer

Download Stemcomputer Signum StemComputer

Organiseer verkiezingen in de klas. Laat de leerlingen hun eigen partijen maken, stel partijprogramma's op, maak verkiezingsaffices, organiseer een verkiezingsdebat. En dan: het stemmen! De StemComputer geeft de leerkracht de mogelijkheid om de partijen en de kandidaten in te vullen. Daarna mogen de leerlingen stemmen. Ze kiezen hun kandidaat en drukken op de rode knop. Na afloop van de verkiezingen is de uitslag eenvoudig op te vragen. De stemmen per partij en per kandidaat wordt weergegeven, gesoorteerd op aantal stemmen. Voor het afsluiten van de StemComputer en voor het opnieuw uitschrijven van verkiezingen is een wachtwoord. Het wachtwoord is MMMA (let op! gebruik hoofdletters).

Zelf definieren van partijen en kandidaten
De partijen en kandidaten zijn in te vullen in het bestand invoer.dat. Open het bestand en het wordt direct duidelijk hoe u zelf de partijen van naam kunt veranderen en hoe u uw eigen kandidaten kunt toevoegen. Maximaal worden 5 partijen van ieder 7 kandidaten ondersteund. Het is wel mogelijk om minder dan 5 partijen en minder dan 7 kandidaten per partij op te geven. Vul dan op de betreffende plaats niets in of haal de regel weg uit het bestand invoer.dat. Het bestand invoer.dat kunt u aanpassen met iedere teksteditor, bijvoorbeeld Kladblok. Als u nog vragen heeft, stuur dan een mail naar: info#signumsoftware.nl
De programma's die op deze pagina beschreven staan kunnen via de Download pagina gedownload worden.